Φορείς – Μέλη Επιχειρησιακής Ομάδας

GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ιδρύθηκε το 2014 ως αποτέλεσμα μιας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων που συνεργάστηκαν με στρατηγικούς εταίρους από τον τομέα της πληροφορικής και τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να υπηρετήσουν ένα κοινό όραμα για μια πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική γεωργία. Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα και παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των αναγκών των φορέων του πρωτογενούς και αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Βασική παράμετρος για την ανάπτυξή τους αποτελεί η συστηματική παρακολούθηση και ο συντονισμός με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τον εθνικό πρωτογενή και αγροδιατροφικό τομέα καθώς και τους Έλληνες παραγωγούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πορεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία αποτελεί το βασικό πλαίσιο αναφοράς και υποστήριξης για το σύνολο των εκπροσώπων του πρωτογενούς και αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ αλλά και για τις εθνικές διοικήσεις.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ Γ.Π.Α.

Το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 1920.

Η ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου εντοπίζεται στην επιστήμη και τεχνολογία τυριών, στα γαλακτοκομικά προϊόντα με ειδικές διατροφικές ιδιότητες, στους βιολογικούς δείκτες για την αυθεντικότητα και την προέλευση των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το εργαστήριο έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Γεωργίας κ.α.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΪΟΥ

Ο Α.Κ.Σ. Βοΐου ιδρύθηκε στις 30/01/06 με έδρα τη Νεάπολη Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο Συνεταιρισμός από το 2014 διαθέτει τυροκομείο και παράγει τυροκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από γάλα που προέρχεται από Ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων.

Τα προϊόντα που παράγει ο Συνεταιρισμός είναι: φέτα και μπάτζος ΠΟΠ, κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, καπνιστό τυρί (τύπου Μετσοβόνε), μυζήθρα, κρέμα.

Ο συνεταιρισμός διαθέτει ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής των προϊόντων στη Μακεδονία.


ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.               www.c-gaia.gr
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ Γ.Π.Αwww2.aua.gr/el
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΪΟΥ
Μετάβαση στο περιεχόμενο